Nieuw: VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETF

0

De VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETF is geïntroduceerd op de London Stock Exchange en Deutsche Börse Xetra. Met dit fonds kunnen beleggers beleggen in bedrijven die via digitale assets de blocktransformatie van de economie bevorderen.

Nieuw: VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETFBij digitale assets draait het om blockchaintoepassingen. Enerzijds gaat het om cryptovaluta’s zoals bitcoin en ethereum, en anderzijds om zogenoemde niet-vervangbare tokens (NFT’s, non-fungible tokens) en DApps (decentralised applications).

De VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETF biedt beleggers gediversifieerde blootstelling aan bedrijven die actief zijn in de crypto- en blockchainsector. Hieronder vallen bijvoorbeeld aanbieders van handelsplatformen voor digitale assets, hardwarefabrikanten, cryptominers en aanbieders van betaaldiensten. Daarnaast richt de ETF zich op bedrijven die de handel en opslag van cryptovaluta’s mogelijk maken, op bedrijven die diensten op het gebied van blockchainpatenten aanbieden, en ook op banken en vermogensbeheerders die de traditionele financiële wereld en de digitale-asseteconomie met elkaar verbinden.

De VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETF repliceert de koers van de MVIS Global Digital Assets Equity Index. In de index worden uitsluitend bedrijven opgenomen die ten minste 50% van hun omzet halen uit digitale-assetprojecten, of bedrijven die de potentie hebben dit percentage te bereiken. De ETF belegt echter noch direct noch indirect in derivaten van cryptovaluta’s of digitale assets.

ETF VanEck Vectors™ Digital Assets Equity UCITS ETF
Index MVIS® Global Digital Assets Equity Index
ISIN IE00BMDKNW35
WKN A2QQ8F
Ticker Xetra / Bloomberg DAVV / DAVV GY
Ticker LSE USD / LSE GB

Ticker Bloomberg

DAPP / DAGB

DAPP LN / DAGB LN

Vermogensbeheerder VanEck Asset Management B.V.
Vestigingsland Ierland
Basisvaluta USD
Indexaanbieder MV Index Solutions GmbH
Herweging Elk kwartaal
Productstructuur Fysiek (volledige replicatie)
Introductiedatum 30 april 2021
Total Expense Ratio (TER) 0,65% p.j.
Gebruik opbrengsten Herbeleggen

 

 

 

Deel dit artikel

Over de auteur

Eddy Schekman

Eddy Schekman woont en werkt vanuit China voor zowel The Asset als Cash.


Kennispartners