Kristina Hooper (Invesco): ‘Handelsconflict zal overslaan’

0

Het handelsakkoord tussen de VS, Mexico en Canada (USMCA) verscherpt de handelsruzie tussen China en de VS. 

Dit conflict zal zich verder verdiepen en overslaan naar buitenlands beleid. Financiële markten beginnen hogere (toekomstige) handelstarieven meer in te prijzen, waardoor een relatief korte, maar significante ‘sell-off” in het vierde kwartaal mogelijk is geworden. Dat stelt Kristina Hooper, Chief Global Market Strategist van vermogensbeheerder Invesco.

“De deelnemers aan het USMCA-akkoord kunnen gestraft worden als ze op eigen houtje gaan onderhandelen met een zogenoemde non-market economy (de WTO-status voor landen waar de staat een grote invloed heeft, bijvoorbeeld door exportprijzen kunstmatig laag te houden). Hier wordt duidelijk China bedoeld. Dit is een belangrijke toevoeging aan het USMCA-akkoord, dat het voor China moeilijker maakt om handelsovereenkomsten te sluiten met Canada en Mexico. Ik zie dit als een Amerikaanse poging om een lange neus te trekken naar China; het versterkt in elk geval het handelsconflict tussen beide landen. De situatie zal verslechteren en overslaan naar buitenlands beleid.”

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie The Asset

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website en nieuwsbrief van The Asset. Het team brengt met name nieuws en visies die interessant zijn voor beleggingsprofessionals.


Kennispartners